Ofte stillede spørgsmål

Vi har igennem vores mange års erfaring fået rigtig mange spørgsmål, som vi har valgt at bringe svarene på her.

Regler siger, at der højst skal gå 14 dage fra et dødsfald og indtil begravelse eller bisættelse finder sted. Ofte sker det hurtigere, men det er noget vi helt beslutter sammen med dig. Er der behov for at der skal gå længere tid, kan vi søge om dispensation fra 14-dages reglen hos embedslægerne.

Det er vores erfaring, at børn skånes bedst, når de bliver inddraget i det, der foregår, fremfor at blive holdt væk. I får en fælles forståelse for det, der er sket, og vi kan hjælpe jer med at være i rummet med afdøde. På den måde kan det blive en kærlig afsked med små ritualer, åbenhed og efterfølgende tid til at tale om det helt særlige, I har oplevet sammen.

Man kan i udgangspunktet have begravelse præcis hvor man ønsker det- også i haven, hvis der er plads. Vi har flere gange hjulpet med en personlig afsked i haven, som for afdøde var et sted med stor betydning- for her var gået mange hyggelige timer med nær familie og gode venner.

En miljøvenlig begravelse dækker over mange forhold. Hos Unik Afsked har vi valgt at samarbejde med Sydsjællands Kistefabrik, så der ikke er langt fra fremstilling af kiste til levering i København. Malingen der benyttes til kisterne bliver til vand under brændingen.

Vores leverandører tager bæredygtighed alvorligt og har implementeret miljøvenlige processer i fremstillingen af såvel kister som urner. Beyond Life urnen, som er lavet af støbepap bestående af kartoffelstivelse og træfibre, er certificeret som bæredygtig og bionedbrydelig idét produktionen er energieffektiv og har et meget lavt vandforbrug. Den produceres lokalt og intet materiale i urnen kan skade naturen.

Det er en stor gave for pårørende, hvis du har gjort dig tanker om hvordan du gerne vil herfra, og skrevet dem ned. Desuden har vi forslag til hvordan du kan pakke en såkaldt “rejsekuffert” med det tøj og de genstande, der har særlig betydning og værdi for dig 

Læs mere her

Det er muligt at have en afskedsceremoni i skoven under trækronernes grønne katedral. Her kan vi køre kisten med afdøde til en plads i skoven, og venner og familie kan tage afsked midt i naturen. Man kan købe et urnegravsted i skoven, hvor der er mulighed for, at flere familiemedlemmer eller venner også kan få en plads, hvis de ønsker det.

Læs mere her

Der gælder særlige regler for spredning af aske i Danmark. Man skal sprede asken på åbent hav, hvilket betyder at man skal sejle mindst 300 meter ud fra havnen, før man spreder asken. Urnen må ikke kastes i vandet.

Spredning af asken skal foregå på en sømmelig måde, herunder en måde, der ikke vækker opsigt.

Prisen på en begravelse vil helt afhænge af de løsninger, du vælger. Du kan se vores standard priser , men vi anbefaler, at vi først tager en snak sammen om den form for begravelse, du ønsker, og så finder vi prisen for den. Vi rådgiver også om tilskudsmuligheder og om hvordan du selv kan deltage i nogle af de praktiske opgaver, så du ikke blot kan spare penge, men også få en følelse af, at du har dig selv med i det, der foregår.

Mød bedemændene i Unik Afsked

Træd ind i vores verden og lær vores dedikerede team at kende. Hos Unik Afsked møder du erfarne bedemænd, der arbejder med omsorg og hjerte for at skabe personlige og mindeværdige afskedsceremonier.

Naja Genet May

Ejer & Bedekvinde
Med en uddannelsesmæssig baggrund som pædagog og en antropologisk specialisering i dansk begravelseskultur, sammen med min rolle som bedekvinde siden 2008, besidder jeg en stærk og grundig faglig basis til at bistå ved begravelsesarrangementer. Min omfattende erfaring gør det muligt for mig at støtte pårørende med omsorgsfuld vejledning gennem hele processen, hvor vi sammen udfolder en personlig livshistorie.

Søren Genet Jürs

Bedemand
Efter en 10-årig karriere inden for serviceindustrien, fik jeg i 2019 muligheden for at blive en del af Unik Afsked som bedemand. Som Naja Mays søn har jeg siden 2012 haft tæt tilknytning til virksomheden og har til tider også bidraget aktivt, hvilket gav mig en vis forståelse for faget på forhånd. Når man møder mig, vil det typisk være i en afslappet og uformel atmosfære, hvor jeg tager højde for de pårørendes perspektiver, og hvor jeg fokuserer på at skabe en varm og positiv kontakt. Jeg lægger særlig vægt på at anerkende de afdødes indflydelse på livet og de spor, de har efterladt sig.

Claus Rune-Emanuelsen

Bedemand
Gennem en lang årrække har jeg arbejdet inden for servicebranchen i roller som steward og tjener. Den nære og personlige kontakt med mennesker har altid været en vigtig del af mit arbejde. Jeg lægger stor vægt på at kunne udføre mine opgaver på en måde, der får de pårørende til at føle sig lyttet til og trygge. Når jeg har bidraget til en begravelsesproces og ser resultatet af mit arbejde, oplever jeg en glæde ved at vide, at jeg har kunnet give en lille del af mig selv til støtte og trøst.

Hvad siger kunderne

★★★★★

Læs de rørende og personlige udtalelser fra vores kunder, der har oplevet Unik Afskeds unikke og hjertevarme service.