Sådan foregår det

Det kan virke både overvældende og uoverskueligt, hvis du er den, der skal stå for forberedelserne i forbindelse med begravelse.

Sådan arbejder du med os

Det eneste vi plejer er de efterladte. Måske er det første gang, du står i situationen. Måske er du i tvivl om, hvad der skal ske. Det kan virke både overvældende og uoverskueligt, hvis du er den, der skal stå for forberedelserne i forbindelse med begravelse. Vi støtter og guider dig hele vejen fra start til slut, så du kan få overblik og komme godt igennem forløbet.

Vores mål er at sørge for, at hele processen foregår i et tempo, hvor du og de øvrige efterladte kan følge med og ikke føler, at tingene foregår forhastede. De beslutninger du skal tage, skal være i overensstemmelse med den oplevelse, du ønsker at se tilbage på i mange år frem.

Det er vores erfaring, at det er afgørende at sætte god tid af til at tage de helt rigtige beslutninger. Og det hjælper vi med glæde med at opfylde.

Klik her for at læse om hvad vi tilbyder.

Her kan du læse hvordan det foregår, når du kontakter os

Længere nede på siden finder du også svar på nogle af de spørgsmål, mange i samme situation har stillet os.

1. Den første kontakt foregår sådan, at du enten ringer eller skriver til os (klik her for Frederiksberg Allé eller Borups Allé). Vi er tilgængelige hele døgnet rundt, så du kan kontakte os, når det passer for dig. Her aftaler vi i ro og mag, hvornår vi skal mødes og begynde at aftale hele forløbet.

2. Noget af det første, vi vil spørge om er, hvad der er sket forud for dødsfaldet, så vi ved lidt mere om hvordan vi bedst kan hjælpe dig. Vi vil også spørge om hvor den afdøde befinder sig. Det er nemlig det, der afgør, hvornår vi skal hente afdøde.

3. Det næste der sker er, at vi kører den afdøde afsted til kapellet, hvor der bliver passet godt på afdødes krop i det kølige rum indtil vi er klar til begravelsen eller bisættelsen.

4. I vores samtaler med dig aftaler vi hvordan du ønsker at begravelsen skal foregå. Som du kan læse på siden her, så tilbyder vi både traditionel begravelse, eller mere utraditionel i form af borgerlig begravelse, spredning af aske, eller begravelsesceremoni i skoven.

Hvis den afdøde befinder sig på hospitalet:

I det tilfælde opholder afdøde sig i et køligt rum i kapellet frem til afhentningen. Derfor vil der være god tid til at aftale præcist hvordan og hvornår det skal foregå, og om I som familie ønsker at se afdøde, eventuelt efter han eller hun har fået tøj på og er puttet fint i kisten.

Hvis den afdøde befinder sig på plejehjem eller i hjemmet:

Vi skal gerne indenfor et døgn hente den afdøde. Det første der skal ske er, at en læge skal have udfyldt en digital dødsattest, hvilket typisk sker efter 6-24 timer. Måske ønsker I som familie at være med når vi henter afdøde for at se ham eller hende en sidste gang- det kan gøre godt at være så meget med som muligt.

Ofte stillede spørgsmål

Vi har igennem vores mange års erfaring fået rigtig mange spørgsmål, som vi har valgt at bringe svarene på her.

Regler siger, at der højst skal gå 14 dage fra et dødsfald og indtil begravelse eller bisættelse finder sted. Ofte sker det hurtigere, men det er noget vi helt beslutter sammen med dig. Er der behov for at der skal gå længere tid, kan vi søge om dispensation fra 14-dages reglen hos embedslægerne.

Det er vores erfaring, at børn skånes bedst, når de bliver inddraget i det, der foregår, fremfor at blive holdt væk. I får en fælles forståelse for det, der er sket, og vi kan hjælpe jer med at være i rummet med afdøde. På den måde kan det blive en kærlig afsked med små ritualer, åbenhed og efterfølgende tid til at tale om det helt særlige, I har oplevet sammen.

Man kan i udgangspunktet have begravelse præcis hvor man ønsker det- også i haven, hvis der er plads. Vi har flere gange hjulpet med en personlig afsked i haven, som for afdøde var et sted med stor betydning- for her var gået mange hyggelige timer med nær familie og gode venner.

En miljøvenlig begravelse dækker over mange forhold. Hos Unik Afsked har vi valgt at samarbejde med Sydsjællands Kistefabrik, så der ikke er langt fra fremstilling af kiste til levering i København. Malingen der benyttes til kisterne bliver til vand under brændingen.

Vores leverandører tager bæredygtighed alvorligt og har implementeret miljøvenlige processer i fremstillingen af såvel kister som urner. Beyond Life urnen, som er lavet af støbepap bestående af kartoffelstivelse og træfibre, er certificeret som bæredygtig og bionedbrydelig idét produktionen er energieffektiv og har et meget lavt vandforbrug. Den produceres lokalt og intet materiale i urnen kan skade naturen.

Det er en stor gave for pårørende, hvis du har gjort dig tanker om hvordan du gerne vil herfra, og skrevet dem ned. Desuden har vi forslag til hvordan du kan pakke en såkaldt “rejsekuffert” med det tøj og de genstande, der har særlig betydning og værdi for dig 

Læs mere her

Det er muligt at have en afskedsceremoni i skoven under trækronernes grønne katedral. Her kan vi køre kisten med afdøde til en plads i skoven, og venner og familie kan tage afsked midt i naturen. Man kan købe et urnegravsted i skoven, hvor der er mulighed for, at flere familiemedlemmer eller venner også kan få en plads, hvis de ønsker det.

Læs mere her

Der gælder særlige regler for spredning af aske i Danmark. Man skal sprede asken på åbent hav, hvilket betyder at man skal sejle mindst 300 meter ud fra havnen, før man spreder asken. Urnen må ikke kastes i vandet.

Spredning af asken skal foregå på en sømmelig måde, herunder en måde, der ikke vækker opsigt.

Prisen på en begravelse vil helt afhænge af de løsninger, du vælger. Du kan se vores standard priser , men vi anbefaler, at vi først tager en snak sammen om den form for begravelse, du ønsker, og så finder vi prisen for den. Vi rådgiver også om tilskudsmuligheder og om hvordan du selv kan deltage i nogle af de praktiske opgaver, så du ikke blot kan spare penge, men også få en følelse af, at du har dig selv med i det, der foregår.

Hvad siger kunderne

★★★★★

Læs de rørende og personlige udtalelser fra vores kunder, der har oplevet Unik Afskeds unikke og hjertevarme service.