Kirkelig bisættelse

Bisættelse i København, på Frederiksberg og alle danske byer

Hvad er en kirkelig bisættelse?

Ved en kirkelig bisættelse, eksempelvis folkekirkelig, frikirkelig eller katolsk, vil præsten fra det pågældende trossamfund lede ceremonien for afdøde, der kan ske enten fra kirke eller kapel. Unik Afsked i København og Frederiksberg er klar til at besvare dine spørgsmål.

Vi aftaler ønsker for bisættelsen med pårørende, og reserverer efterfølgende dato og tidspunkt med præst, kordegn eller kirkegårdskontor.

Hvad skal præsten fremhæve?

​Pårørende mødes herefter med præsten, og fortæller om afdødes livsforløb, værdier og i øvrigt det allervigtigste: Alt det, afdøde gerne vil huskes for, og de aftryk, spor og minder han eller hun efterlader hos familie og venner. Dette er det samme, om det er en bisættelse i København eller andre steder i landet.

​Fortællingen skrives af præsten sammen til et mindeord, der indgår som en del af det kirkelige bisættelsesritual. Desuden aftales hvilke salmer der skal synges- det vil typisk være 3-4 salmer, og/eller hvilken musik, der skal spilles.

​Afdøde vil efterfølgende blive kørt til krematorium, hvis bisættelsen sker fra kirke og blive kremeret, altså brændt. Asken skal herefter i en urne til nedsættelse på ønsket sted, indsættelse på reserveret plads i kolumbarium, eller askespredning over havet.

Unik Afsked i København og på Frederiksberg hjælper med bisættelse

Unik Afsked hjælper med bisættelse i København, på Frederiksberg og alle danske byer.

Her kan du læse mere om hvordan vi arbejder og hvordan du kontakter os.

Hvad siger kunderne

★★★★★

Læs de rørende og personlige udtalelser fra vores kunder, der har oplevet Unik Afskeds unikke og hjertevarme service.