Kirkelig begravelse

Begravelse i København, på Frederiksberg og alle danske byer

Hvad er en kirkelig begravelse?

Ved en kirkelig begravelse, eksempelvis folkekirkelig, frikirkelig eller katolsk, vil præsten fra det pågældende trossamfund lede ceremonien for afdøde, der kan ske enten fra kirke eller kapel. Dette er det samme, om det er en begravelse i København, Hvidovre på Frederiksberg eller i resten af landet.

Altid med udgangspunkt i jeres ønsker

Vi aftaler ønsker for begravelsen med pårørende, og reserverer efterfølgende dato og tidspunkt med præst, kordegn eller kirkegårdskontor. Pårørende skal enten eje eller købe et gravsted på minimum 3 kvadratmeter. Vi sørger for, at kirkegården graver graven, så alt er klar til kistesænkning på dagen.

Pårørende mødes herefter med præsten, og fortæller om afdødes livsforløb, værdier og i øvrigt det allervigtigste: Alt det, afdøde gerne vil huskes for, og de aftryk, spor og minder han eller hun efterlader hos familie og venner.

Fortællingen skrives af præsten sammen til et mindeord, der indgår som en del af det kirkelige bisættelsesritual. Desuden aftales hvilke salmer der skal synges- det vil typisk være 3-4 salmer, og/eller hvilken musik, der skal spilles.

​Afdøde vil blive kørt fra kapel til kirke til den kirkelige handling, og herefter fra kirke til kirkegård. Her skal kisten sænkes i gravstedet af 4-6 personer. Den sidste salme synges typisk ved gravstedet fra et medbragt salmeblad.

Hjælp til begravelse i København, Hvidovre og på Frederiksberg

Unik Afsked varetager begravelse i København, Hvidovre, Frederiksberg og i alle danske byer, hvis nødvendigt..

Her kan du læse mere om hvordan vi arbejder og hvordan du kontakter os.

Hvad siger kunderne

★★★★★

Læs de rørende og personlige udtalelser fra vores kunder, der har oplevet Unik Afskeds unikke og hjertevarme service.